A- A A+

Реконструкција ОШ „Вук Карадзић“и подршка града за ученике са такмичарским духом

Основна школа „Вук Караџић“ захваљујући реконструкцији, ускоро ће понудити ученицима али и наставном особљу, потпуно нове услове за рад. Средства за реконструкцију обезбедила је истамбулска општина Фатих, преко удружења „Пријатељи Санџака“. Школу са највећим бројем ученика у Србији обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима.

„У наредном периоду реконструисаћемо још четири учионице чиме ћемо олакшати извођење наставе а у плану је и замена грејних инсталација“, рекао је градиначелник Бишевац и најавио да ће новопазарске ученике који на регионалним и републичким такмичењима буду постизали резултате, град додатно награђивати и да ће то постати пракса.

Директор ОШ „Вук Караџић“, Зено Мурић не крије задовољство због донације, истакавши да су контакти са истамбулском општином Фатих успостављени за време боравка новопазарског фолклора у Турској а захваљујући људима са ових простора који тамо живе и њиховој жељи да помогну.

„Прошле године су ученици наше школе боравили у Турској у оквиру Дана фолклора. Обишли смо удружење Бошњака и наши пријатељи су нам обезбедили донацију вредну 30 000 еура“, казао је Мурић.

Средствима општине Фатих преуређена је канцеларија за наставнике, реконструисано комплетно осветљење у школи као и подови у највећем броју учионица, замењене клупе и столови. Поред ове донације, обезбеђена су додатна средства за кречење школског простора и решавање проблема прокишњавања једног дела крова на објекту, чиме ће се када све буде готово, комплетирати радови на унутрашњем преуређењу школе.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA