A- A A+

Одборници градске Скупштине одали почаст Таши Делићу

Одборници Скупштине града одали су на данашњем заседању учењем Фатихе и минутом ћутања,   почаст рахметли Тахиру Делићу, суграђанину, хуманитарцу, човеку који нас је начином живота и размишљања деценијама уназад учио љубави, прихватању и привржености људима, ма колико међусобно различити они били.

Име Тахира Делића, секретара Дружтва за помоћ МНРО, везује се за вишедеценијски рад са особама са смењама у развоју, за напоре да они живе са нама а не поред нас. Таша је био и остао симбол истинске борбе за квалитетнији живот људи са посебним потребама, за њихове наде, снове и жеље. Преданошчу која је временом постала његов начин живота умео је да увери неповерљиве и објасни несигурнима да је волети и разумети ближње, пружити им руку и плесати њиховим корацима благослов, а да било чија ометеност у развоју не сме бити наш оков на путу до прихватања разлика.

Снагом воље, несебичним радом и изузетним напорима човечности, Таша Делић је од Удружења за помоћ МНРО у Новом Пазару направио дом поверења, предаха, снаге и пријатељства и за оне кориснике чије су породице о проблему ометености ћутале или говориле тихо, прибојавајући се да би их неко могао чути или им шта приговорити, осудити их. У борби да свест људи мења помагали су му најближи сарадници, људи једнако отворених срца и умова о њему говоре као о човеку невероватне снаге, саосећајности и борбености. Говорио је често да у разумевању других најдаље стижемо вођени личним примерима у понашању.

Ташин изненадан одлазак на тренутак је помрсио пажљиво неговану нит хуманости, али нам је у аманет остала обавеза да ту нит наставимо и очеличимо, баш онако како би он волео.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops