A- A A+

Довољно места за будуће средњошколце у Новом Пазару

Новопазарске средње школе у наредној школској години имају места за 1604 првака, а осми разред у јуну ће завршити 1572. Места ће бити за све ђаке, а на састанку представника Градске управе, Школских управа Краљево и Нови Пазар, директора средњих школа и послодаваца, договорени су образовни профили који ће бити доступни ђацима. Неке школе ће добити нове профиле, али ће они бити познати тек након одобрења ресорног министарства.

Нови Пазар је један од ретких градова у Србији који ће у наредну школску годину уписати 100 ђака више него што је то био случај са протеклом уписном годином. У свим школама има довољно места, па родитељи али и ђаци не морају да брину да ли це се уписати – речено је на састанку у Новом Пазару на коме је представљен план и програм уписа ђака у средње школе за школску 2018/2019.

Последњих година дуално образовање се враћа у Нови Пазар, а послодавци, пре свега они из текстилне индустрије, веома радо учествују у њему, али и апелују на родитеље да децу усмере ка занатима.

На данашњем састанку договорено је да Средња школа за дизајн добије јос један нови профил, а да се очекује да министарство просвете одобри увођење још једног одељења у Гимназији које би носило назив Информатичко одељење у складу са стратегијом развоја државе у правцу информационих технологија и дигитализације.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA