A- A A+

Комуналци поново у зимском режиму рада

Због првих обилнијих снежних падавина у сезони, од јутрос је престала да важи пракса ноћног, односно ранојутарњег одвожења смећа у најфреквентинијим новопазарским улицама. У складу са зимским условима и снегом, екипе Јавног комуналног предузећа ”Градска чистоћа” од раних јутарњих сати ангажоване су на рашћишћавању улица у граду, а пут према депонији од данас је проходан.

Док су још прошле недеље, на пролећним температурама у јеку зимске сезоне, комуналци размишљали како да оперу улице, снежне падавине током викенда донеле су нове проблеме. Прве обилније снежне падавине узроковале су привремну обуставу ноћног одвожења смећа у најфреквентнијим улицама. Поново је на снази зимски режим рада и приоритет је рашчишћавање снега.

”Све централне улице, најфреквентније, оне у висинским зонама, односно улице првог приоритета су проходне. Проходан је пут ка депонији, што је врло битно за грађане. Имали смо великих проблема у суботу и недељу. Данас су екипе такође на приступном путу ка депонији, прочишћавају и праве пролаз нашим камионима и све екипе у провој смени су ангажоване на терену. Синоћ смо имали само оно редовно одржавање, како би град био проходан. Данас ће то боље да се уради, тако да ће грађани моћи да без икаквих проблема обављају своје послове”, рекао је директор ЈКП ”Градска чистоћа” Емин Омеровић.

Позитивна пракса ноћног, односно ранојутањег одвожења смећа, први пут је привремено обустављена.

”Ми смо да сада то радили, јутрос не. Понедељак је, на реду су те улице биле, али нисмо могли то јутрос да обавимо, зато што ће тај наш камион свакао чекати на улаз у депонију”, каже Омеровић.

Такође, Омеровић каже да није баш једноставно мењати режим рада у складу са промењивим климатским условима, али и да се запослени у овом предузећу труде да обезбеде грађанима што оптималније услове у граду. Када је у питању рашчишћавање снега, Омеровић подсећа да и грађани имају своје обавезе.

”Ако би грађани поступили по својој моралној, али и законској обавези, да почисте испред својих локала и својих кућа, да снег не бацају на коловоз него поред тротоара, на гомиле, то би била велика помоћ, и град би био сигурнији, чистији и функционалнији”, истиче Омеровић.

А да би јавна хигијена у граду била на задовољавајућем нивоу у свим климатским условима, подсећа, потребно је редовно измиривати обавезе према овом јавном предузећу. Омеровић позива грађане да дођу, информишу се о стању свог дуга, и договоре о најповољнијим условима исплате.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA