A- A A+

„Јоаким Вујић“ у мају у Новом Пазару

Нови Пазар ће ове године, по први пут у својој историји у мају ове године бити  домаћин 54. Фестивала позоришних представа „Јоаким Вујић“,  и истински центар дешавања „ на даскама које живот значе“ у целом региону.

Град ће подржати маниферстацију а према одлуци људи задужених за селекцију представа које ће бити приказане,  дани фестивала биће прилика да љубитељи позоришта заиста уживају. Директор Регионалног позориш         та Нови Пазар, Сеадетин Мујуезиновић казао је овим поводом да ће осам дана  приказивања позоришног репертоара бити сјајна прилика  и да „још једном потврдимо улогу сјајног домаћина“,  јер се овим поводом  очекује долазак бројних гостију у наш град.

Нови Пазар има потенцијала да одговори задатку који му је поверен, и  према речима градоначелника  Нихата Бишевца испуниће очекивања која му је поверила Заједница професионалних позоришта Србије.

„Да се фестивал одржи у Новом Пазару помогло је Министарство културе Републике Србије,управо у сарадњи у са Заједницом професионалних позоришта. Бићемо сигуран сам,  добри домаћини, а сјајна је прилика да  покажемо и  колико људи овде воле позориште“, рекао је градоначелник овим поводом.

Одлуку да фестивал свој печат да и Новом Пазару организатори образлажу податком да је реч о регионалном центру у коме „позориште ради изузетно добро и где постоје сјајни технички услови“, па је  „сасвим природно да „Јоаким Вујић“ буде део ове приче.

У оквиру припрема за предстојећи фестивал у нашем граду је одржана и Скупштина председништава професионалних позоришта Србије. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA