A- A A+

Процедура за упис у регистар стамбених зграда једноставна, корист за станаре вишеструка

Комунални инспектори ће наредних дана почети у свим градовима да проверавају да ли су зграде уписане у регистар стамбених заједница и ако нису имаће рок од месец дана да то ураде и изјасне се ко ће управљати зградом. Ако и то не учине добиће принудног управника.

Ова процедура ће бити примењена и у Новом Пазару. По речима начелника Одељења за стамбено-комуналне послове Хидајета Плојовића корист коју станари имају од уписа у регистар и именовања управника је вишеструка. “На тај начин избегавају се додатни трошкови који се односе на плаћање лиценцираног управника. Друга предност је што станари добровољно одређују ко ће бринути о заједничким проблемима њиховог стамбеног простора. Управник зграде се бира између власника стана.”

У Новом Пазару регистровна је тек трећина стамбених зграда. Процедура је веома једноставна и сви потребни подаци се налазе на сајту (ЛИНК). Из Одељења за комунално-стамбене послове поручују да је грађанима омогућено да све послове заврше на једном месту, будући да се згради ПИБ и матични број додељује у Градској управи. У случају да станари имају управника изабраног по старом закону, непходно је да се изврши прегестрација.

У случају било каквих недоумица, станари се могу обратити запосленима у канцеларијама 11 и 33 у згради Градске управе на првом спрату.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA