A- A A+

Успеси Адема Мехмедовића тек започет низ на међународној сцени

Млад и талентован, светски а наш, пијаниста Адем Мехмедовић наставиће стазама успеха уз подршку града Новог Пазара. Најновији у низу  резултата на међународној сцени, недавни успех у Истанбулу где је Мехмедовић засенио све у категрији најмлађих такмичара, доказ је да ће нових резултата бити.

“Желим да својим радом и деловањем докажем да град треба а буде место које има шта да каже и које на најбољи начин, захваљујући квалитетним људима, представља себе”, казао је Мехмедовић.

Младић чија љубав према музици датира из времена најранијег детињства и развијала се лагано, прешавши пут од рок енд рола до класичне музике, добиће од града стипендију. Градоначелник Нихат Бишевац најавио је да ће град и Културни центар за “чудо од детета” заједничким снагама обезбедити и клавир, који је Мехмедовићу, упркос невероватном путу, недостајао.

“Поносни смо на његове резултате и учинићемо све како би овакав таленат у своју листу успеха уписао нове подвиге. Адем Мехмедовић је доказ да у нашем граду живе млади и за различите области уметности изузетно талентовани људи”, казао је Бишевац.

Иако је завршио музичку школу, Адем Мехмедовић је заправо самоук, јер је до тога да се о њему данас прича дошао постепено и сам. Поред невероватног талента овог момка краси и нестварна упорност у остварењу зацртаних циљева. Професоре али ни све друге који су имали прилку да прате његов рад не оставља равнодушним. Сви елементи спојени у право време и на правом месту резултирали су не само бројним наградама већ и чињеницом да је он данас, иако има само 22 године, сарадник у настави на Академији уметности у Новом Саду, и то најмлађи у историји ове установе. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA