A- A A+

Предновогодишњи дани у знаку дружења са најмлађима

Предпразнични дани у Новом Пазару протичу у знаку најмлађих. Дружећи се са децом без родитељког старања, новогодишње пакетиће дечацима и девојчицама у присуству њихових старатеља поклон паакетиће даривали су представници града Новог Пазара. Предновогодишњем дружењу је, на одушевљење гостију присуствовао и градоначелник Нихат Бишевац са сарадницима а  деца су у необавезним разговорима показала и да о неким за њих важних питањима имају веома занимљиве ставове.

Срамежљиви али пријатељски осмеси на њиховим лицима, пружене руке приликом поздрава и одушевљење малишана  окупљених на једном месту са жељом да им покажемо да је њихов град и њхов истински пријатељ, потврђују да су дружењем задовољни. Седамдесет девет дечака и девојчица без оба родитеља кренуло је пут својих домова не кријући задовољство што ће на одласку са собом понети новогодишње поклоне и нова пријатељства.

Градоначелник Нихат Бишевац и његови најближи сарадници поклонили су  након овог дружења своје време и кориснима услуга Центра за помоћ ментално недовољно развијеним особама. Корисници услуга Центра приредили су за своје посебне госте  изузетно богат једночасовни  забавни програм и потрудили се да уз подршку запослених у установи презентују вештину глуме, плеса и певања.

Први човек Новог Пазара Нихат Бишевац, чији су долазак присутни поздравили са посебним одушевљењем, казао је у уводном обраћању да Центар за помоћ МНРО увек може да рачуна на  партнерски приступ града  јер је „рад запослених изузетно искрен,  и очигледно позитивно утиче на кориснике услуга“. Градоначелник је казао да ће већ у предстојећој години из локалоног буџета бити издвојено знатно више средстава за рад ове установе него што је то било могуће ове године али  и да сарадња неће престати на том нивоу.

„Заједнички увек изнова тражимо најбоља решења по наше суграђане са сметњама у развоју. Центар је дугогодишњим радом  и породичним приступом корисницима и њиховим проблемима заслужио пажњу свих нас. Драго ми је да лепим, предновогодишњим поводом могу поздравити присутне и свима им у Новој 2018. години желим првествено здравље а онда и све оно што их појединачно чини срећним“, казао је Градоначелник Нихат Бишевац.

Као и прошле године, на његову инициативу а у сарадњи са Центром за социјални рад, за 79 деце без оба родитеља обезбеђен је, поред новогодишњих пакетића и поклон у појединачној врдности од по 12 000 динара.овакав потез мотивисао је и друге локалне самоуправе да уместо приређивања новогодишњег дочека средства усмере ка подршци  деци без родитељског стања или неким другим социјално угроженим категоријама становништва. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA