A- A A+

Успешни млади људи су покретачка снага Новог Пазара

Долика Васовић, Новопазарка, најбољи студент Медицинског факултета у Београду, за 2016./2017. годину добитница награде Задужбине „Никола Спасић“ и носилац многих других признања у области мединских наука може, као и сви успешни млади људи са ових простора, може да рачуна подршку свог града. У разговору са градоначелником Нихатом Бишевцем, Васовићева, која је и студент доктроских студија на матичном факултету је укратко презентовала своје  досадашње успехе, истакавши да ће се потрудити да потенцијал и будући професионалан рад усмери ка свом граду и суграђанима, којих се, како је казала, никада неће одрећи.

„Најпоноснија сам ипак на прошлогодишњу награду за најбољег студента у области медицинске физиологије и могу да кажем да је то круна мог досадашњег научно истраживачког рада“.

На питање како се постаје најбољи када је конкуренција веома озбиљна Васовићева истиче да формула успеха не постоји, јер је љубав према позиву нешто што човека води ка успеху.

„Ово  је тек први у низу степеника који следе а самим тим очекује ме много рада и учења“, казала  је Васовићева.

Сарадјивала је како каже са много изузетних стручњака који су као и она родјени и одрасли у Новом Пазару што је још једна потврда да људи из овог краја много вреде. О плановима не жели да говори унапред али још посебно задовољство причињава сазнање да на подршку свог града, где год била може да рачуна, што је потврдио и градоначелник Нихат Бишевац.

„Можемо бити поносни и на Долику Васовић и на све друге наше успешне студенте“, рекао је градоначелник Бишевац.

План да квалитетни млади кадрови каријеру наставе у граду и да најбоље од себе уложе у бољитак овог краја постоји, а да у Новом Пазару дугорочно размишљају о томе потврдјује и чињеница да се много труда улаже у сваку нову генерацију младих, не само у периоду студија већ и ученике основних и средњих школа.

„Начин да помогнемо увек надјемо и за нас су најбољи појединци у различитим областима веома важни. Даћемо увек све од себе да се одредјени број стручњака определи да остане у Новом Пазару и буде његова  покретачка снага“, закључио је Бишевац. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA