A- A A+

Стратешки до средстава за развој пољопривреде

Град Нови Пазар, Саветодавна пољопривредна стручна служба, пољопривредна удружења и ресорно министарство дефинисали су начин и видове комуникације како би заједнички допринели развоју пољопривреде и сеоског туризма у овом крају, првенствено обезбедјивањем субвенција.

Овим поводом са челницима локалне самоуправе, представницима Регионалне развојне агенције и другим релевантним факторима разговарао је државни секретар у Министарству пољопривреде, Сенад Махмутовић.

„Изузетно нам је важан развој пољопривредне инфраструктуре који је неопходан за дугорочан развој пољопривреде и села. Данашњи састанак у Новом Пазару изнедрио је конкретне договоре, јер смо сачинили врло прецизну агенду рада са стручним службама и предстоји нам да делујемо како би смо остваривали резултате“, поручио је Махмутовић.

Ресурси Министарства пољопривреде, према речима градоначелника Нихата Бишевца морају бити максимално искоришћени.

„Наша је обавеза да пољопривредницима предочимо на који начин могу најбоље искористити финансијска средства Министарства и важно је да заједнички усмеримо снаге ка најбитнијим сегментима у развоју пољопривреде у овом крају. Град ће наставити да подржава развој пољопривреде, јер је њен значај за овај крај немерљив а уједно располажемо потрнцијалима које би било штета не искориститри“, казао је први човек Новг Пазара Нихат Бишевац након сатанака.

Само дан раније, састајући се са пољопривредницима, градоначелник Бишевац је поручио да ће локална самоуправа урадити све како би пољопривреду Новог Пазара ојачала, те да је у 2017. у буџету издвојено 10 милиона динара, а да ће локална самоуправа  уз помоћ организација, које су пријатељи Новог Пазара потрудити да обезбеди и већи износ средстава у циљу развоја пољопривреде.

“Много више средстава из буџета у следећој години је доказ да локална власт види важност развоја пољопривреде и да је то највећа фабрика под ведрим  небом, јер може да упосли највише људи. Препознајемо перспективу пољопривредне делатности и подршака који тиме желе да се баве неће изостати”, закључио је градоначелник. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA