A- A A+

Град Нови Пазар на листи транспарентних локалних самоуправа

Нови Пазар је по истраживању које спроводи Транспарентност Србија,  у 2017. заузео дванаесто место (са 39 бодова) и иза себе оставио Београд (34), Јагодину (26) и Прешево са 11 бодова.

Транспарентност Србија представила је резултате истраживања о транспарентности локалне самоуправе ЛТИ 2017. Резултате истраживања, које је спроведено уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, на конференцији у Медија центру су представили председник ТС професор Владимир Гоати, програмски директор Немања Ненадић и сарадник ТС Златко Минић. Истраживање показује да постоји одређени напредак код већине посматраних општина. Приликом представљања резултата констатовано је да простор и потреба за унапређење транспарентности у јединицама локалне самоуправе и даље постоје.

Посматрано по категоријама, најбоље су оцене по питању транспарентности података о јавним набавкама, следе област информатора о раду и слободног приступа информацијама, док је стање најлошије по питању јавних предузећа и установа.
У односу на ранија истраживања Транспарентности Србија, Нови Пазар је знатно поправио своју позицију, што потврђује да су отвореност према градјанима, транспарентност  и функционалност приоритети у раду  локалне самоуправе.

Извор: indeksonline.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA