A- A A+

Награђени ликовни радови са најјаснијом еколошком поруком

Светски дан планина 11. децембар обележен је традиционалном изложбом ликовних радова ученика основне школе. Тематски радови, међу којима је награђено 45 најуспешнијих, презентовани су уз пригодан програм у просторијама Центра за децу и омладину „Дуга“. Организатори овогодишње манифестације су Одељење за заштиту животне средине при Градској управи Новог Пазара и „Дуга“.

„Организовали смо изложбу ликовних радова за основце, и то на теме које се тичу очувања животне средине и подизању нивоа свести о овом питању. Значај акција је изузетан јер указују на проблеме о којима се пуно говори а нису заступљењи у званичним уџбеницима у мери у којој би требало да буду. Стварамо простор  да најмлађа популација изрази свој став на тему екологије“, рекао је овим поводом руководилац Одељења за заштиту животне средине Иван Милановић.

На ликовни конкурс пристигло је преко 600 радова а најбољи су бирани сходно интензитету ликовног израза, еколошкој поруци коју шаљу и  примерености те поруке ђачком узрасту.

Организатори су поручили да су у оваквим акцијама сви победници јер се адекватним  знањем најмлађих о значају животне средине улаже у будућност заједнице.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA