A- A A+

Штаб за ванредне ситуације: Град спремно дочекује зиму

Штаб за ванредне ситуације града Новог Пазара интензивно ради на терену. На редовној седници Штаба констатовано је да је све спремно за почетак зимске сезоне.

„Сва јавна предузећа знају своја задужења у погледу деловања на терену тако да не очекујемо  проблеме у условима формирања снежног покривача“, казао је руководилац Одељења за поступање у  ванредним  ситуацијама и  послове одбране Насер Црновршанин.

Штаб је донео и препоруку Градском већу да у наредној  години одвоји  средства у износу од пет милиона динара за потребе чишћења антиерозивних брана, које град Нови Пазар штите од поплава, као и за чишћење неуређених корита.

„Ове године смо утрошили три милиона динара што је недовољно имајући у виду чињеницу да је Нови Пазар велики град и да је прочишћавање и продубљивање речних корита озбиљан и захтеван посао, у циљу превентивног деловања  од поплава и штете коју оне могу да изазову“, казао је Црновршанин.

Закључком штаба контатовано је да ће мост на Јалији бити уклоњен, након што се дефинишу одређена техничка решења, која се према речима руководиоца Одељења за поступање у  ванредним  ситуацијама и  послове одбране, тичу измештања.

На седници је у складу са временским приликама које су карактеристичне за ово доба године, донета одлука о повећању резерви врећа за потребе одбране од поплава, што како је казао Црновршанин, спада у редовну меру у зимском периоду.

Штаб за ванредне ситуације донео је и одлуку о приступању санацији клизишта у улици Емина Хаџовића, у новопазарском насељу Шестово.

 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA