A- A A+

Бишевац и Новаковић о Бару и Новом Пазару

Један од гостију поводом Дана општине Бар и 16. Маслинијаде био је Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара, који је јуче са председником СО Бар, Радомиром Новаковићем, обишао Маслинијаду која се одржава у нашем граду и Исламски културни центар”, истичу из пресс-службе председника Скупштине општине Бар Радомира Новаковића.

Након обиласка штандова и разговора са грађанима и маслинарима, а затим и после обиласка Исламског културног центра у Бару, Бишевац је рекао како се уверио да је пријатељство Бара и Новог Пазара јако, и да “временом постаје све чвршће”.

“Додатни импулс том пријатељству дају наши грађани пре свега, усуђујем се рећи, и лично пријатељство као и огромно поштовање између председника СО Бар Новаковића и мене. На сваком кораку који сам направио данас у Старом Бару на Маслинијади то сам могао да осетим. Сретан сам, али и по мало тужан након данашњег обиласка Исламског културног центра у Бару. Сретан што овакав објекат постоји, а тужан што ми у Новом Пазару нисмо ни до данас успели нешто овакво да направимо. Свакако да пред нама остаје обавеза да, са искуствима понетим из Бара, то урадимо и код нас”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Председник СО Бар, Радомир Новаковић је, захваљујући се Бишевцу на посети, рекао да је Бар прееп град, чији потенцијали нису довољно искоришћени.

“Туристички потенцијал Бара је огроман и ми морамо наћи начин да га искористимо. Туризам је велики покретач нових инвестиција, омогућава отварање нових радних места и нове пословне прилике за грађане, а нарочито је значајан за локалну економију. Поред тога што директно финансира угоститељство, саобраћај, трговину, непосредно финансира и радна места у свим осталим секторима. Потребно је више и боље радити на развојној стратегији туризма, како би Бар постао град из којег нико не одлази, а у који многи долазе и радо се поново враћају. Грађани Новог Пазара су одувијек били драги гости Барана и то ће заувек остати тако. Бар је у својих 10 векова постојања увиек био мултикултуралан и мултиконфесионалан. То је и данас, и то ће бити и у будућности. Добри односи у Бару су кључ нашег напретка и ми те добре односе морамо показати личним примером”, истакао је председник СО Бар Радомир Новаковић.

Извор: barinfo.me

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA