A- A A+

Сарадњом са ВКБИ за бољи положај Бошњака у региону

Вијеће Конгреса бошњачких интелектуалаца, Град Нови Пазар и Бошњачко национално вијеће реализоваће заједничке договоре и квалитетну досадашњу  сарадњу, али и успоставити још непосредније партнерство у циљу реализације одређених националних пројеката бошњачке заједнице. Састанак делегације ВКБИ у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем, председником БНВ Сулејманом Угљанином, представницима образовних и установа културе, верификација је заједничког настојања да се положај Бошњаска у регион унапреди.

“Разговор је вођен са идејом да, поштујући законске оквире и демократске принципе, заједнички изнађемо нмајбоље моделе за очување националног идентитета Бошњака на овим просторима. Сарадња ће се сходно томе рефлектовати на многе области”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Закључцима су, према речима проф.др. Неџада Мулабеговића, председника Вијећа Конгреса босњацких интелектуалаца, задовољни и гости из Сарајева.

“Зато ћемо се већ 22. децембра видети са домаћиним овог састанка у Сарајеву, при обиљежавању двадесет пет година рада Вијећа Конгредса бошњачких интелектуалаца. Том приликом ћемо, верујем потписати и одговрајући меморандум о сурадњи међу Бошњацима Босне и Херцеговине, Града Новог Пазара, Бошњачког националног вијећа Бошњака Санџака и БНВ Црне Горе. Реализоваћемо пројекте који су по својим циљевима заједнички за свију нас”, казао је у Новом Пазару овим поводом проф.др. Неџад Мулабеговић, предсједник Вијећа Конгреса  бошњачких интелектуалаца.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA