A- A A+

Нетачни наводи Фехратовића су штетни по грађане и не приличе народном посланику

Тврдње посланика Бошњачке демократске заједнице Санџака Јахје Фехратовића да је у поступку реализације пројекта реконструкције ОШ „Стефан Немања“ направљен низ пропуста, те да школа нема спољну изолацију односно фасаду, узнемириле су јавност. Управо у жељи да заустави  тенденције појединих структура да грађанима зарад политичких поена наносе штету, наводе је прокоментарисао градоначелник Нихат Бишевац, истакавши да је интерес преко хиљаду ученика, њихових родитеља и свих Новопазарацва на првом месту.

„Наводи народног посланика БДЗС Јахје Фехратовића изнети  недавно у републичкој Скупштини о стању у Основној школи „Стефан Немања“ нису тачни. Рекао је да у школи није урађена фасада а ја овим путем желим да кажем да смо уз помоћ КраљевинеНорвешке и Владе Србије, не само урадили фасаду него је читава школа преуређена. Школа је добила нови кров, инсталирано је ново грејање, мокри чворови и фасада, замењене су комплетне електричне и водоводне инсталације. Можемо разговарати о боји фасаде и о томе да ли се боја некоме допда или не, а око постојања фасаде не треба полемисати. Неистине изнете у Скупштини не приличе једном народном посланику“, казао је Бишевац.

Директор Основне школе Стефан Немања Един Дугопољац истакао је да ће против свих који су износећи у јавност неистине у вези са пројектом реконструкције школе, направили пометњу и нарушили углед образовне установе,  бити поднете кривичне пријаве. Дугопољац је казао да је недобронамерним и нетачним наводима у политичке сврхе нанета штета  свим грађанима Новог Пазара, ученицима и родитељима школе али и донаторима, који су новац за реконструкцију наменили са намером да побољшају  квалитет  образовања у Новом Пазару. Дугопољац је овим поводо за сутра најавио конференцију за новинаре, на којој ће, зарад  важности да јавност зна истину,бити презентовани детаљи пројекта реконструкције и адаптације ОШ „Стефан Немања. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA