A- A A+

Првацима презентована саобраћајна правила

Савет за безбедност саобраћаја града Новог Пазара низом активности спроводи акцију едукације ученика основних школа на тему саобраћаја.  У оквиру акције реализује се на подручју града низ активности, а данас су ђацима првог разреда подељени саобраћајни пакети. Са малишанима су разговарали градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и његови најближи сарадници.

Члан Градског већа Мирсад Јусуфовић  подсетио је да је протекле недеље на тему саобраћаја уприличена позоришна представа за преко 3000 девојчица и дечака  са циљем да се  деца упознају са основним правилима понашања у саобраћају.

„Данас делимо приручник са основним правилима саобраћаја и флуоресцентне прслуке који треба да повећају видљивост најмлађих учесника у саобраћају и спрече евентуалне незгоде. Осим тога, непрекидно радимо на подизању свести грађана уопште. Треба сви да будемо свесни важности поштовања саобраћајних правила“, казао је Јусуфовић.

Он је подсетио да на несрећу улицама Новог Пазара има доста бахатих и несавесних возача, да су преуске улице неадекватне броју возила у граду, али је апеловао  на грађане да у сваком тренутку, било да су возачи или пешаци, поштују законе, како  би  животи људи а пре свега деце  били безбедни. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops