A- A A+

Неистините инсинуације о стању ОШ „Стефан Немања“ наносе штету грађанима

Основна школа „Стефан Немања“ у Новом Пазару потпуно је реконструисана како би  ученици и наставници имали што боље услове. Према речима градског архитекте Елвира Хамидовића објекат је претрпео драстичне измене и издвојена су значајна средства од чак 530 000 еура   како би се реконструкциом и санацијом дошло до савремених услова за наставу.

„Реч је о школи која је била прва на ранг листи по потребама у погледу улагања. Објекат је имао раван кров који је прокишњавао, дешавало се да у појединим учионицама отпада малтер а и санитарни чворови су били у невероватно лошем стању. „Измењене су машинске инсталације,  постављени нови колтолви на биомасу, замењен кров  и постављена термо фасада од еколошких материјала. Обезбедјена је школска опрема (клупе, столице и табле) и учињено је све како би ученици имали  услове за клвалитетну наставу“, казао је Хамидовић.

Упркос спорадичним тврдњама да су радови у школи прекинут нако посете министра просвете Новом Пазару, Хамидовић истиче да је реч о недобронамерним инсинуацијама и да је  лако утврдити о колико је озбиљном пројекту реч.

„Једно  од горућих питања било је сређивање  лоше, дотрајале, енергетски неефикасне фасаде на школи. Један  од услова Амбасаде Норвешке и Владе Србије да се пројекат реконструкције реализује јесте повећање енергетске ефикасности на самом објекту.  много тога је урађено и водило се рачуна о свим детаљима пројекта. На иницијативу Града а захваљујући сјајној сарадњи са управом школе, урађена је комплетна пројектно техничка документација. Припреме за изводјење радова који су започели током летње сезоне кренула је много раније“, истакао је градски архитекта Елвир Хамидовић, наводећи да нема места нагађањима и манипулацијама на тему да ли су предвиђени радови у школи реализовани или не.

„Постоје они који у свему што је добро траже проблем и оспоравају урађено, било да је реч о квалитету извођења радова, начину трошења средстава или било чему другом. Морам рећи да школа није завеса коју ће ветар однети и да  задовољни родитељи и ученици школе најбоље сведоче о томе колико смо урадили. Сви нетачни наводи на ову или ма коју другу тему наносе штету Новопазарцима.  Грађани могу доћи до школе у било ком тренутку, да се увере о каквом је објекту реч а доступна је и сва долкументација у веyи са овим пројектом“, закључио је Хамидовић.

Он је на крају казао да град чини све  како би за наредну школску годину обезбедио средства за потпуну реконструкцију фискултурне сале, како је учињено на самом објекту школе. Пројекат реконструкције ОШ „Стефан Немања“ водила је Канцеларија УНОПС-а  у Србији.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA