A- A A+

Двеста бицикала до двеста дечјих осмеха

Две стотине малишана у Новом Пазару обрадовано је бициклима, поклоном турске компаније Салцано, чији је власник председник групе „Пријатељи Санџака“ Салих Акгул (Хаџифејзовић), а уз подршку Града Новог Пазара. Како су неки од добитника поклона рекли „сан је коначно стигао до њих“.

„Реч је о квалитетним бициклима, а како ово није први пут да Салцано нешто дарује, интересовање је било изузетно. Није реч о обичним поклонима, у питању је еманет који смо имали обавезу али и задовољство да испунимо.  Велика захвалност дародавцима али и извињење свима који бицикл нису добили, рекао је овим поводом Самир Лекић, члан Кабинета градоначелника Новог Пазара.

Предност при подели подели поклона имала су деца из породица које су корисници социјалне помоћи или на неки други начин су део угрожене категорије становништва. Директор Центра за социјални рад Аднан Диздаревић  казао је да је медју 85 малишана  из ове категорије највише деце без родитељског старања, корисника тудје неге. Диздаревић је упутио захвалност творцима овакве идеје и онима који су ту идеју реализовали „јер  нека деца од данас по први пут имају бицикл“.

Осмех са лица нису скидали ни корисници услуга Удужења психолога. Према речима Марије Тиосављевић, психолога у удружењу, реч је о деци са сметњама у развоју или неким обликом инвалидитета.

У име родитеља и саме деце, јавну захвалност поводом пажње указане најмладјима, компанији Салцано, Салиху Хаџифејзовићу и свима који  су  дали допринос да ова дивна замисао постане стварност, упутила је директорка Предшколске установе „Младост“ Сабина Хоћанин.

Подела бицикала најављена је током посете председника Републике Турске Реџепа Таипа Ердогана Новом Пазару, пре два дана.  Малишани су осим бицикала добили и мајице, као поклон Турске агенције за развој и сарадњу ( ТИКА).

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA