A- A A+

Скупштина најмлађих - незаборавно искуство и право да дете буде дете

На традиционалној Дечјој скупштини града Новог Пазара а у оквиру манифестације „Дечја недеља“ донето је низ изузетно важних одлука од којих је председавајући Тарик Бојаџић, ученик ОШ „Рифат Бурџевић Тршо“ издвојио  Одлуку о правима детета.

Право да дете буде дете, да сваки дечак и девојчица буде поштован, срећан, вољен, да расте и изрази своје мишљење, и низ  других елемената ове одлуке са посебном радошћу подржала је и председница Скупштине града Новог Пазара, Ифета Радончић. Председавајућа градским парламентом истакла је да је Дечја скупштина део дивне традиције и да је током данашње седнице одушевљена.

„Деца су показала изузетно интетересовање за данашњу скупштину. Морам рећи да су сви дошли спремни и  због тога њиховим наставницима треба одати признање.  Имамо чиме да се поносимо, јер ова дивна деца, ови мали људи великих идеја јесу наша будућност у коју треба улагати“.

Председница Скупштине истакла је да су сва питања и предлози  малишана на Дечјој скупштини  конципирани јасно и конкретно и да та  размењена мишљења треба уважити.

Малишани су након заједничког фотоградисања председници новопазарског парламента Ифети Радончић уручили симбоичан поклон. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA