A- A A+

План јавног здравља спреман за неколико месеци

На седници Савета за здравље Новог Пазара формирана  је радна група, која ће радити на изради Плана јавног здравља у Новом Пазару за наредни период. Председник тог савета Февзија Мурић истакао је да предстоји велики посао, али да је такав стратешки документ неопходан граду.

Савет је предложио радну групу за израду Плана јавног здравља на територији Новог Пазара. Председник Савета за здравље Февзија Мурић је рекао дарадна група има озбиљан задатак с обзиром да је у питању дугорочни план з аунапређење  Јавног здраваља у граду.

”У наредном периоду, након што градоначелник верификује радну групу, приступићемо првим корацима. То је пре свега врло обиман посао у идентификацији свих фактора, свих индикатора за израду оваквог документа”, рекао је Мурић. Он је истакао да је јавно здравље много шири појам од функционисања здравствених институција. ”Јавно здравље представља очување, односно превенцију болести”, каже Мурић.

Мурићје такође рекао да је неопходно створити квалитетније услове за живот; више обрадити пажњу на животну средину, те на све социо економске факторе који могу угорзити здравље. Оно што следи, истиче Мурић, је израда Акционог плана, који ће дефинисати активности и приоритете у поступку унапређења здравствене заштите.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA