A- A A+

Бишевац о вршњачком насиљу и безбедности ученика “Сигурност деце је на првом месту”

У оквиру пројекта “ Основе безбедности деце”, у ОШ „Братство“, одржана је трибина на тему вршњачког насиља, на којој су говорили градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и начелник ПУ Решад Џанковић.

„Подржали смо овај пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова, јер нам је безбедност градјана а пре свега деце, увек на првом месту. У садањи са Министарством унутрашњих послова у свим школама у Новом Пазару биће инсталиран и видео надзор као један од начина повећања нивоа безбедности“, рекао је овим поводом градоначелник Нихат Бишевац.  Градоначелник је истакао важност дијалога и едукације на тему вршњачког насиља, али казао да се наш град по овом питању не разликује од других локалних самоуправа у Републици.

У овиру пројекта „Основе безбеднбости деце“, у школама у Новом Пазару и широм Србије биће одржан низ предавања која обухватају осам разлитих области безбедности. Предавањима ће бити обухваћени ученици 4. и 6. разреда.

Пројекат је започео у пролеће, након што су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписали Протокол о сарадњи на програму „Основе безбедности деце“.

Циљ програма је стицање нових и унапређење постојећих знања, вештина и ставова ради подизања безбедносне културе ученика. Области које ће бити реализоване кроз наставу су: безбедност деце у саобраћају; полиција у служби грађана; насиље као негативна појава; превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола; безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа; превенција и заштита деце од трговине људима; заштита од пожара и заштита од техничко-технолошких опасности и природних непогода. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA