A- A A+

Filter no stream fest званично отворен

Фестивал алтернативне културе Filter no stream fest , који се у нашем  граду одржава по други пут,  свечано је отворен у библиотеци „Доситеј Обрадовић“. Концептуално другачији, уметнички доследан и преознатљив, како је рекао  амбасадор Швајцарске у Србији  Филип Ге, „Филтер има потенцијал бренда какви су највећи фестивали на овим просторима попут Еxита“.

Амбасада Швајцарске, град Нови Пазар и Културни центар и установе културе поктовитељи су овог фестивала који за десет дана трајања на различитим локацијама у центру града,  поштоваоцима културног стваралаштва нуди различите садржаје.

Члан Градског већа Мирсад Јусуфовић рекао на отварању фестивала  је да ће се локална самоуправа потрудити да сачува Филтер, иако финансијске прилике најмање иду на руку овдашњој култури.

“Већина људи сматра да је улагање у културу трошак, али је заправо сваки динар уложен у културу многоструко враћен на неком другом пољу, кроз спајање људи са ових простора који су дуго били раздвајани. Због тога ми је драго да на Филтеру имамо пуно људи из Хрватске, Босне, Македоније”, изјавио је Јусуфовић.

Филтер но стреам траје до 24. септембра ове године а према најави директора Културног центра Хусеина Мемића, од наредне године биће уврштен у буџет ове установе, јер оригинална  и оплемењена идеја да уметност остане аутентична заслужује подршку“. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA