A- A A+

Најбоље од санџачких ликовних уметника пред сарајевском публиком

Сарајевска публика имаће прилику да по први пут,  кроз 12. традиционалну изложбу СУЛУ види слике санџачких уметника. Сарадња Сарајева и Новог Пазара договорена је између градоначелника два града.

„Радове нико репрезентативније не може представити од самих уметника који циркулишу кроз Удружење санџачких ликовних уметника. Удружење броји преко 60 по стваралаштву препознатљивих уметника, чувених не само код нас него и много шире“, рекао је проф др Ервин Ћатовић, председник Удружења.

Идеја је да изложба покаже различитости али и много тога сличног међу уметницима и да дочара оно што спаја њихов индивидуализам.

„На свој начин презентујемо баштину овог краја.  Изожба се састоји од 23 ликовна дела, медју којима су слике, графике, цртежи и карикатуре. Одабир је сачинио Уметнички савет Културног центра и самог удружења како би у најаутентичније стваралаштво савременог доба представили региону“, истакао је Ћатовић.

Ликовна публика у Сарајеву моћи ће да да види најбоље што овај крај има да понуди а за изложбу влада изузетно интересовање. Поставка ће бити изложена у сарајевској Вијећници 21 дан, почев од 18. Септембра ове године. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA