A- A A+

„Filter no stream fest“ мали корак ка трајним променама

Друга половина септембра  у Новом Пазару биће у знаку „Filter  no stream  festivala“, захтевног  регионалног пројекта који најављује да ће програмски, уз предан рад групе ентузијаста прерасти у својеврстан културолошки бренд.

Сјајну идеју када је о садржају реч, настојање да се разноврсно, друкчије и оригинално стваралаштво приближи човеку и његој свакодневници подржали су Амбасада Швајцарске у Србији, град Нови Пазар, Културни центар Нови Пазар, Независна културна сцена Србије и  многи други.

„Увезивање актера локалне кративне сцене и умрежавање са што већим бројем регионалних аутора из различитих области културе, професионалаца и креативаца, једна је од наших идеја у вези овог фестивала. Конкретним програмима желимо да покренемо људе, иако смо свесни да је то процес и да је као и за сваку суштинску промену, неопходно ићи корак по корак. Подизање нивоа фестивала је начин да обичним људима у свакодневним дружењима омогућимо контакт са квалитетним садржајима, оригиналним и иновативним идејама“, казао је на конференцији за новинаре Џемил Личина, директор фестивала.

Да би разнолик програмски садржај садржаји био доступан што већем броју суграђана, организатори су водили рачуна да се активности одвијају у строгом центру града.

„Желимо да мењамо ствари постепено, да дефинисано померамо границе али да та померања буду трајна и квалтетна али и да град у коме живи много изузетних индивидуалаца  презентујемо онако како заслужује“, казао је Личина.

Филтер фестивал је  спој музике, архитектуре, ликовне и књижевне уметности, домаће радиности, филма и фотографије.  Прогам почиње у четвртак 4.9.2017. године и траје до 24. септембра. Сличан пројекат није реализован никада раније а „Филтер фестивал„ заживео је прошле године када су творци овог концепта, окупљени око удружења грађана „Фирма „  наговестили да ће у будућности имати шта да кажу. У оквиру овогодишњег фестивала угостиће многа призната имена из света уметности и културе у региону али је простор за домаће креативце загарантован.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA