A- A A+

Колективни сунет и поклони за стотину тридесет дечака

„Свим дечацима и њиховим родитељима нека је мубарек олсун свечани чин сунета, једног од најзначајнијих обреда у животу сваког муслимана“, казао је  на свечаности поводом седмог по реду Колективног сунета, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Пви човек града  подсетио је да се традиционална манифестација одржава захваљујући неформалном удружењу „Пријатељи Санџака“, и партнерским везама са Републиком Турском, те општинама Бајрампаша, Пендик и Бурса.

„До сада је у нашем граду обредом сунета обухваћено преко хиљаду дечака, а само ове године њих стотину тридесет. Захваљујем свим нашим пријатељима на ономе што су за овај крај урадили и што ће у будућности урадити у корист наших грађана у Санџаку“, казао је на свечаности Бишевац.

Пре седам година пројекат је покренут  са идејом да прерасте у традицију и то је остварено. Салих Акгул (Хаџифејзовић), власник компаније Салцано,  сем што је  главни спонзор манифестације, човек је захваљујући чијој преданости „Пријатељи Санжака“ са  новопазарским крајем из године у годину имају све делотворнију сарадњу. Хаџифејзовић је, обраћајући се овим поводом, истакао да је  „жеља људи у Новом Пазару да нешто учине за свој град подстакла и њихове сународнике који живе у Турској да у томе помогну“.

Свечана додела бицикала марке Салцано и других поклона, организована је као и претходних година у новопазарском Културном центру.

Нешто раније у Турском културном центру, поклони су уручени и најуспешнијим полазницима курса турског језика.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA