A- A A+

Поклони за најуспешније полазнице курса турског језика

Сем подршке одржавању манифестације Колективни сунет, неформална група „Пријатељи Санџака“ пружа потпору и пројекту учења туског језика у новопазарском Турском културном центру. Најуспешнијим полазницима додељене су награде, односно бицикли.

Председник удружења Салих Хаџифејзовић је уз честитке упућене најбољима, констатовао да је „занимљиво што су бицикле добиле девојчице, а да су дечаци у овом надметању посустали“.

И следеће године,  како је најавио Хаџифејзовић, они који успешно савладају турски језик добиће  бесплатну екскурзију, односно моућност да посете Турску. Недавно се група од 40 полазника вратила из Истанбула где су боравили након савладаног програма учења  турског језика.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац подсетио је да су награде добиле три најбоље полазнице курса.

„Ја им честитам,  подсећам да је познавање језика у савременим условима истинско богатство. Природно је  да због културолошке и историјске повезаности  наша деца изражавају заинтересованост за учење турског језика, али и да неки млади у турској савладају  матерњи језик својих родитеља и дедова који су родјени у нашем крају а отишли су пут Турске“.

Управница  Турског културног центра Алмира Суљевић подсетила је на предивно искуство полазника током боравка у Истанбулу и захвалила свима који су то путовање омогућили.

„Пут је реализован захваљујући Турској развојној агенцији ТИКА, удружењу „Пријатељи Санџака“ и општини Пендик. Први пут су нас угостили пре седам година и још увек се сви који су били, радо сећају тог периода“.

Курс турског језика у ТКЦ похадја 200 полазника, а успешно је кроз овај програм за неколико година прошло преко 800 њих, док је број оних који су уписани много већи.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops