A- A A+

У изградњи фискултурна сала за седам стотина новопазарских ђака

Ученици Основне школа „Јован Јовановић Змај“ у Новом Пазару добиће,  захваљујући министарству просвете и граду Новом Пазару, фискултурну салу. Радове који су у току обишао је градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац.

„Рок за извођење радова је 270 дана а пројекат вредан око 30 милиона динара подржало је ресорно министарство. Нова сала биће прилагођена  потребама ученика и имаће површину од 455 метара квадратних. Коначно ће деца из ове школе имати адекватне услове за обављање преко потребне физичке активности. Сала ће функционисати од наредне школске године, а уз подршку Владе, Министарсва просвете и иностраних донатора, град ће наставити да улаже у развој школске инфраструктуре, како би настава била квалитетна“, казао је Бишевац, подсећајући да је ове године градским буџетом планирано 40 милиона динара више у односу на средства из 2016.

„Разлог за то је више него јасан. Наша су деца наша будућност, будућност овог града и нећемо стати док све школе, градске и сеоске, свеједно, не буду добиле најбоље услове за рад, образовање и васпитање нових генерација.“, казао је Бишевац.

Директриорка ОШ „Јован Јовановић Змај“ Мерсија Хамзагић упутила је захвалност локалној самоуправи, Министарству просвете али и потпредседнику Владе Србије, Новопазарцу Расиму Љајићу, на чију је иницијативу покренуто решавање проблема фискултурне сале у овој градској школи. Основна школа „Јован Јовановић  Змај “ броји 700 ученика.  

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA