A- A A+

Међународни филм „Rat race“ биће сниман и у Новом Пазару

Нови Пазар  је у последњих неколико година постао  филмска престоница. Отуда не чуди да су аутори остварења - Трка пацова (Rat race),  које ће бити снимано у Италији и Немачкој, као треће одредиште за настанак филма одабрали санџачку престоницу.

Филм потписује немачко италијанска продукција Preview production и продуцент Joachim Schoeder. Он је присуствујући конференцији за новинаре, на којој је речено да ће сцене у Новом Пазару настајати на различитим локацијама у периоду од 9. до 19. септембра ове године, истакао да град није случајно одабран као место снимања филмске приче.

“Добили смо од града изузетну логистичку подршку што нам је  битно јер у великој мери олакшава посао.  Ретко топла добродошлица  с вађе стране и то нам је јако важно. Што се филма тиче, реч је о истинитом догађају са краја 20. века, причи проживљеној у Приштини у контексту немилих догађаја на Балкану и на овим просторима. Прича је по жанру црна комедија  у исто време пуна реалних емоција, елемената лоше судбине смеха. Спојили смо дивне глумце, међу којима ће један Американац глумити убицу, а ваша суграђанка, Новопазарка Албанку Тартану, главни женски лик у причи”, казао је Schoeder.

Tobias Streck,  редитељ  на овом пројекту каже да је по обиласку локација, било потпуно јасно да Нови Пазар одговара сценарију и потребама снимања једног оваквог  филма.

“Ваш град  потпуно одговара естетици филма и има изузетна места. Велика ми је част да радимо управо код вас”, рекао је Streck.

Главна женска улога у овом остварењу додељена је нашој суграђанки Лемани Бећировић, која каже да је пред њом  велики изазов и да ће на крају бити испричана  једна занимљива прича. Она ће, сем у Новом Пазару, свој сцене снимати у Италији.

Осим Лемане Бећировић, улогу у филму имаће и Хивзо Незировић, лице познато нашим суграђанима и човек задужен за координацију са статистима али и многе друге задатке око организације самог снимања.

Од домаћих глумаца у филму играју и позната имена: Борис Миливојевић, Невена Ристић, Бојан Димитријевић, Никола Ракочевић, који  у Нови Пазар стижу данас.

За потребе филма, повремено ће у неким деловима града доћи до имена у режиму саобраћаја, о чему ће јавност благовремено бити обавештена.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA