A- A A+

Традиционална посета школама и поклони за прваке

У новопазарске основне школе ове наставне године  село је 1550 првака који су од Градске управе добили пригодне поклоне: свеске, бојице и остали школски прибор. Прваци насмејани, сређени али и помало збуњени због почетка новог поглавља у животу.

У основној школи “Десанка Максимовић” за прваке којих ће ове године бити 116 приређен је пригодан програм који су извели старији ђаци. Играло се, певало и рецитовало, како би се новим другарима показало шта ће све научити током осмогодишњег школовања. Њих је поздравио помоћник градоначелника Нихад Хасановић који је истакао значај првог школског дана и пожелео успех током целог школовања обећавајући да ће надлежни у Граду учинити све како би се малишани школовали у што квалитетнијим условима.

Ђаке су прозвале учитељице, они су се сместили у своје клупе а тамо су их сачекали поклони Градске управе.

Основну школу “Авдо Међедовић” у Селаковцу посетила је председница Скупштине Града Ифета Радончић са сарадницима пожелевши најмлађим ученицима ове школе безбрижне и радосне школске дане. У ову школу ове године уписано је 100 ђака, што је према речима директора Ахмедина Ђерлека просечан број нових ђака који се сваке године упише у ову школу.

И у основној школи “Меша Селимовић” код Петрове цркве уприличен је пријем за прваке уз присуство родитеља али и представника локалне власти, чланова Градског већа, Тихомира Ратковића и Градимира Недељковића. Ове године у овој школи биће три нова одељења првака.

Основне школе у Новом Пазару похађа 12.231 ђак, а средње 4690 ђака.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA