A- A A+

Више новца за школску инфраструктуру

Основна школа Стефан Немања, једна од најстаријих градских школа, спремно ће дочекати наставну годину. Радове на реконструкцији, који су у току, обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Реконструкција и адаптација обавја се из неколико пројеката односно фаза.

„Захвалност треба упутити Краљевини Норвешке која је у пројекту учествовала са 360 000 еура, и Канцеларији за јавна улагања чији је допринос око 70 000 еура, док смо из градског буџета издвојили преко 100 000 еура. У потпуно нов кров уложено је преко пола милиона  еура, урађено ново грејање, електричне инсталације и санитарни чворови“, казао је Бишевац на терену, захваливши и родитељима ученика који су дали значајан допринос реализацији пројекта. Први човек града Нихат Бишевац казао је да ће град за потребе школства увек издвајати значајна средства.

„У односу на прошлогодишњи буџет од 121 миион, ове године смо за школство предвидели 167 милиона, али смо предвидели и ребаланс како би смо додатна средства уложили у школску инфраструктуру. Циљ нам је да ученици али и наставно и ненаставно особље имају што боље услове за рад“, казао је Бишевац.

Он је истакао да град чини све, улаже и финансијска средства и све своје ресурсе како би вишегодишњи проблем са блокадом рачуна школама коначно био решен. У складу са могућностима, град жели да  школство у Новом Пазару подигне на виши ниво и на томе се интензивно ради.

Един Дугопољац, директор Осонвне школе Стефан Немања коју похађа око 1200 ученика истакао је да је бенефит од реконструкције зграде образовне установе вишеструк, не само за ученике и запослене већ и за читаву заједницу. Кључни инфраструктурни проблеми биће до почетка школске године решени, и елиминисани за наредних 30 година, а након овог пројекта, у најави су неки нови, мање приметни радови у школи. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA