A- A A+

Дечја хитна служба део новог Ургентног блока

Изградњом новог ургентног блока при новопазарском Дому здравља,за најмлађе пацијенте биће обезбеђена јединица дечје хитне службе.

„На тај начин ће деца бити поштеђена слика које се у појединим моментима могу видети у Хитној служби, јер нису ретке ситације да се суочавамо са ургентним, изузетно тешким стањима старијих пацијената. Жеља нам је да најмлађе поштедимо стреса који  боравак у просторијама са одраслим корисницима услуга може за собом носити“, казао је директор Дома здравља др Ервин Ћоровић.

„Важан пројекат је у питању, не само за Дом здравља и наше пацијенте већ и за читав град и регион. Нови блок значи и бољи квалитет здравствених услуга, јер је постојећа служба изузетно оптерећена и  ради већ дужи период у тешким условима. Много је пацијената, велики је град и овим пројектом решићемо неколико крупних проблема у исто време“.

Изградња Ургентног блока је у току, а кадровски план је, према речима Ћоровића склопљен запошљавањем једног броја медицинских сестара и  обезбеђивањем четири специјализације из области ургентне медицине за младе лекаре. Директор верује да ће нови блок сем просторно и технички, и кадровски бити на завидном нивоу , како би се наставила традиција пружања квалитетних услуга пацијентима, чије је збрињавање  приоритет.

Радове на изградњи објета обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима.

„Пројекат вредан 693 хиљаде еура финансирају Европска унија и Влада Швајцарске, док Град сопственим средствима учествује са 15 процената од поменутог износа. Учествоваћемо у набавци опреме и куповини два неопходна возила хитне помоћи. Када се све заврши, пројекат би требало да премаши износ од милион еура“, казао је обилазећи радове на Ургентном блоку градоначелник Нихат Бишевац.

Прилаз новој згради Хитне службе и пријемним просторијама предвиђен је директно са главне улице, што је још једна олакшавајућа околност у односу на постојећи објекат. Нова зграда, ће, према пројекту имати три нивоа а радови  на изградњи би требало да буду готови до пролећа. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA