A- A A+

Седмим колективним сунетом обухваћено 130 малишана

„Пријатељи Санџака“  из Истанбула и град Нови Пазар и Канцеларија за младе и ове године, по седми пут, организују манифестацију колективни сунет. Интересовање породица за овакав начин обављања верског обреда сунећења мушких потомака је изузетан. Помоћник градоначелника Новог  Пазара Фарук Суљевић истиче да сем обављања прописа овакав догађај има и неколико других, такође важних елемената.

„У питању је и својеврсно дружење деце које врло лако може да прерасте у нова пријатељства. Можда они заједно једном буду учесници неког  нашег новог пројекта који ћемо реализовати са групом „Пријатељи Санжака“, казао је овом приликом Суљевић, изражавајући посебну захвалност Салиху Хаџифејзовићу.

„Реч је о човеку који је окупио неформалну групу „Пријатељи Санжака“ и који се труди да нашу сарадњу унапредимо, иницирајући стално нове заједничке пројекте. Наш је дугогодишњи истински пријатељ и промовише овај крај и Нови Пазар“, рекао је Суљевић.

У седмогодишњем трајању кроз  пројекат је  прошло је преко 1000 дечака. Ове године је пријављено њих 130, а према речима Решада Џубуровића, представника Канцеларије, интересовање грађана увек превазилази годишњу квоту за пријављивање кандидата.

Поред „Пријатеља Санџака“, финансијску подршку манифестацији дале су турске општине Пендик и  Бајрампаша,а свој допринос дала је и Амбасада Републике Турске.  Традиционална свечаност у оквиру овогодишњег колективног сунета одржаће се 10. Септембра у новопазарском Културном центру. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA