A- A A+

Мост на Јалији вишеструко користан

Радови на изградњи моста у новопазарском насељу Јалија  су почели и како је најављено, трајаће до новембра. Мост ће, када буде завршен, повезати магистралну деоницу са новопазарском робном пијацом, а мештанима у насељу знатно олакшати долазак до центра града. Поред изградње моста, ускоро би требало да се заврше и радови на изградњи колектора од зграде Лепа Брена до нове школе “Меша Селимовић”.

Радови на изградњи моста преко реке Рашке су почели у новембру 2015.године. Међутим, услед поплава у Новом Пазару дошло је до обуставе радова од стране републичке инспекције.

“Упоредо са изградњом моста радиће се и реконструкција речног корита и надоградња, чиме ће се спречити изливање реке у случају да дође до пораста водостаја. Захваљући институту “Јарослав Черни” и Путевима Србије успели смо да направимо решење, уклонимо све недостатке и радови су настављени”, рекао главни  градски урбаниста Елвир Хамидовић. “Река се претвара у депонију. Радници губе време на уклањању отпада. Ово је све наше и ми то морамо да чувамо”, истакао је Хамидовић.

Координатор за реализацију пројеката у Градској управи Ћехо Никшић каже да је овај пројекат од великог значаја за Нови Пазар, најављујући и изавршетак друге фазе изградње колектора. Хамидовић додаје да уместо да наставе радове на мосту одмах, радници АД Нови Пазар- пут морали су да уклањају отпад који је бачен у реку и поред.

“Коначно ћемо градско језгро повезати са овим пословним простором. Слика овог дела града биће лепша када се изгради овај мост у насељу Јалија. У току је израда пројкета за нову саобраћајницу”, рекао је Никшић.

Рок за завршетак радова у вредности од 23,6 милиона динара,  које изводи  АД “Нови Пазар пут” је 75 дана. Средства за реализацију пројекта  обезбедила је Влада Републике Србије.  

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA