A- A A+

Први кораци дуалног образовања из компанија текстилне индустрије

Кроз манифестацију "Дух младости"грађани Новог Пазара имали су прилику да се упознају са моделом дуалног образовања али и школама и компанијама које су у спроводјење модела укључене. У оквиру пројекта минулог викенда је у нашем граду  одржана и  панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања.

Шест најугледнијих компанија текстилне индустрије од наредне школске године биће укључено у дуално образовање кроз сарадњу са Школом за дизајн текстила и коже из Новог Пазара, најавила је саветница министра просвете за дуално образовање Габријела Грујић.

Грујић је рекла да ће ученици који буду похађали образовни профил модни дизајнер кроз спајање теорије и праксе стећи знање који ће им омогућити да се запосле одмах по завршетку школе.

Нови Пазар је девети град од 33 града и општине који је посетио Караван образовања "Дух младости", а помоћник  градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић отварајући ту манифестацију рекао је да је дуално образовање један од добрих механизама смањења незапослености младих и развоја привреде.

Појекат дуалног образовања подржала је и Канцеларије за младе у Новом Пазару, а Илија Миросављевић из омладинске организације "Spirit of Youth" захвалио је Министарству просвете што је у тој организацији препознало поузданог партнера за промоцију дуалног образовања по Србији. 

Извор: blic.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA