A- A A+

"Дух младости" и у Новом Пазару

Локални координатор реализације највећег омладинског пројекта SPIRIT OF YOUTH који ће се представити и у Новом Пазару је Државни универзитет. Реч је о једном од највећих глобалних међународних омладинских пројеката у Европи, у чијој реализацији учествује преко 4.000 младих волонтера (основци, средњошколци и студенти) из 12 земаља, и око 30 градова.

Основни циљеви пројекта каравана "Дух младости" у Србији су промоција дуалног образовања, предузетништва, промоција спорта (вежбања), активизам младих, волонтеризам, као и њихово умрежавање.  

Помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић позвао је све младе да 30. јула ове године, када ће град бити домаћин манифестације, узму учешће.

"У прилици смо да угостимо изузетан пројекат. Караван је обишао седам од 30 предвиђених градова и општина и представља пројекат који спаја младе, њихова знања и капацитете из различитих области".

Караван "Дух младости" биће уприличен како је већ речено, 30. јула ове године, на тргу Иса бега Исаковића, у центру града.

Spirit of Youth је настао у Београду 2010. године, када је  покренут од стране студената Факултета спорта и физичког васпитања ("ДИФ"), Универзитета у Београду.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA