A- A A+

Медији одушевљено о новопазарској атлетској фантазији

Ни након окончања 76. Балканског атлетског првенства за сениоре  које је у организацији Атлетског савеза Србије и града одржано у Новом Пазару, медији не престају да пишу о овом догађају. Слика стадиона и феноменална атмосфера медју актерима догадјаја, од спортиста, преко волонтера до организатора, обишла је све републике бивше Југославије, али и много шири простор.

Медији, само стилски различито, једногласно извештавају о сјајној организацији у граду који је домаћин овакве манифестације по први пут и предвиђају да ће Нови Пазар, дубоко урезан на атлетској мапи Европе, у блиској будућности организовати и друга међународна спортска такмичења.

О велелепном објекту, најмодернијем стадиону чији су стандарди потпуно усклађени са захтевима Светске атлетске федерације, представници седме силе пишу као о атлетској фантазији за много веће градове. Истичу да ће са заокруживањем изградње спортског комплекса у целини и отварањем хотела у оквиру самог стадиона, Нови Пазар бити локација где ће се за излазак на спортска борилишта припремати и највећа имена светског спорта.

У фокусу медијске анализе првенства нашао се и закључак да је сјајну организацију потврдио изостанак и најмањих инцидената те да се, када је о великим такмичењима реч, млада атлетска публика понашала као да за овај спорт живи, што није далеко од истине. И наравно, неизоставна порука да Нови Пазар треба обићи у свом случају!

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA