A- A A+

“Дан сећања” и у Новом Пазару

У оквиру обележавања “Дана сећања“ који Република Турска припрема поводом  годишњице од неуспелог покушаја државног удара у тој земљи, Амбасада у Београду  организује низ активности и у Новом Пазару.

У суботу, 15. јула, на датум немилог догађаја у Концертној дворани Културног центра биће уприличена панел дискусија,која  почиње од 19:30 сати. Истог дана  за 20:15х, у галерији Мултимедијалног центра бити приказана изложба слика симболичног назива „15. Јули-  херојска прича једног народа“. Како “једна слика вреди више од  хиљаду речи”, посетиоци изложбе ће имати прилику да виде једну реалистичну причу кроз 43 фотографије, којима је  забележена  одлучност и одважност једног народа.

Град Нови Пазар потписник је споразума о братимљењу са многим општинама и градовима на подручју Републике Турске, па отуда одлука да се пред Новопазарцима прикаже део садржаја који подсећа на прошлогодишње страхоте.

За народ Републике Турске, 15. јул је дан када су упркос великом изазову  победили демократија и здрав разум, а Нови Пазар ће братском народу, представљањем чињеница пред својим грађанима, пружити симболичну подршку. 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops