A- A A+

Најбољим ђацима уручене највредније новчане награде икада

Ђацима генерације основних и средњих школа у Новом Пазару уручене су новчане награде и похвалнице. Ове године је, као потврда да град брине о младима и ослушкује њихове потребе, обеђен знатно вреднији новчани фонд него раније, па је  сваки од дјака генерације средњих школа добио износ од 500, а основних школа од 300 еура у динарској противвредности.

„Ви сте будућност овог града, нова генерација стручњака која ће бринути о развоју града и земље, улажући непрекидно у своје образовање, знање и напредак. На том путу желим вам успех и захваљујем  вам што сте у моденом времену када су пред  младимабројни изазови, бирали пут рада и напретка. Ви најбоље знате колико је труда, рада и одрицања потребно да би неко постао дјак генерације. На томе вам честитам и  овом приликом истичем да ћемо у наредном периоду  још више напора и средстава уложити како би смо  услове вашег школовања максимално побољшали“, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који је најбољим ђацима уручио захвалнице. Сем првог човека града традиционалном дружењу са најбојлим ђацима присуствовали су помоћник градоначелника Емир Ашћерић  и чланица Градског већа  града Новог Пазара, Улфета Демчовић.

Град је издвојио по 25 000 а спозор 12 000 динара за сваког од 16 најбољих дјака основних школа. За 6 најбољих средњошколаца на територији Новог Пазара из градских средстава издвојено је по 50 000 динара, док је спонзор донирао идентичан износ као за основце. Издвојени новац је по награђеном ученику највреднија новчана  награда  уручена на подручју Србије до сада, оваквим поводом. 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops