A- A A+

Атлетски спектакл у Новом Пазару надмашиће дворанско првенство у Београду

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић рекао је у Новом Пазару да ће Балканско првенство које предстоји а одржаће се у нашем граду, имати више учесника од овогодишњег Европског дворанског првенства у Београду.

“Стадион је озбиљно градилиште, али извођачи радова тврде да ће све бити готово у року, што је изузетно важно. Имаћемо 16 држава и 637 учесника, то је импозантна бројка. У Пазару ће бити више атлетичара него на недавном шампионату Европе у Београду”, констатовао је Бранковић.

Првенство Балкана за сениоре и сениорке одржаће се 15. и 16. јула, а Бранковић је током обиласка радова изразио очекивање да ће то такмичење бити успешно организовано.

“Сигурно је ово један од најкомплекснијих спортских догађаја у овом делу Србије. Верујем да ће овај лепи стадион бити испуњен до последњег места. Грађани ће имати прилику да виде многе асове, које су до сада гледали само на телевизији, као И наше најбоље такмичаре. Биће то атлетски спектакл”, оценио је Бранковић.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац навео је да се радови одвијају предвиђеном динамиком и да ће све бити готово пре почетка шампионата Балкана.

“Ово је велики изазов за наш град, имаћемо преко 600 гостију током највеће спотске манифестације у региону. Сигурно је да ћемо их спремно дочекати. Попуњени су сви наши хотелски капацитети, па ће неки спортисти бити смештени на Копаонику. Обезбедићемо им превоз за тренинге и такмичења. Ту су још неки детаљи, које сада решавамо”, рекао је Бишевац.

Он је појаснио да су најважније завршити помоћни терен, који се налази у комплексу стадиона.

“Ту су и две атлетске стазе дужине 95 метара, где ће се атлетичари загревати. У том делу комплекса предвиђен је и фудбалски терен са вештачком травом, димензија 90 са 45 метара”, додао је Бишевац. Обиласку атлетског стадиона претходио је састанак Организационог одбора Балканског првенства за атлетичаре, које ће се у нашем граду одржати половином јула ове године.

Извор : rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA