A- A A+

Рађен: Град заслужује прволигаша у ватерполу

Дугогодишњи ватерполо репрезентативац Србије Никола Рађен рекао је на промотивном часу у Новом Пазару да му је тај спорт много дао, а да он жели да му се одужи кроз играње и рад са најмлађима.

“Драго ми је да сам затекао много деце у базену. Наишао сам на леп пријем, разговарао са тренерима два пливачка клуба у вези кампа водених спортова, који ћемо овог лета организовати у Врњачкој Бањи. Договорили смо још неке акције за наредних 10 дана, а онда ће са децом у Новом Пазару радити и у води”, рекао је Рађен.

Он је навео да је обишао преко 20 градова и општина у Србији и да му је задовољство да размењује искуства са најмлађима, наставницима, професорима и тренера.

“Желим да кроз свој камп промовишем наш најтрофејнији спорт. Олимпијско злато треба да се негује, деца треба да тренирају ватерполо и остале водене спортове, то је перспектива и будућност. Нови прваци света се стварају у базенима”, истакао је Рађен.

Трофејни ватерполиста оценио је да је најбитније померити се са нулте тачке.

“Зашто да Нови Пазар нема прволигаша. Знам колико публике овде прати одбојку и фудбал, а познато ми је и да су Пазарци победници одбојкашког Купа Србије, што је сјајно. Имамо заједничку идеју, коју треба да спроведемо, а радује добар одзив”, казао је Рађен.

Јавни час ватерпола у Новом Пазару организовао је градски Спортски савез, а промотер ватерполо кампа Никола Рађен, у друштву директора СС Емира Мехмедовића састао се и са представницима локалне самоуправе. Домаћини разговора са прослављеним репрезентативцем били су помоћник градоначелника Дејан Кулунџић и члан Градског већа Новог Пазара Есмир Муратовић.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA