A- A A+

Четири нове куће за поплавом угрожене породице у Јакљи

Прошлогодишње мартовске поплаве на подручју Новог Пазара неке од наших суграђана оставиле су без крова на главом. За четири породице у насељу Јакља, чија је имовина у поплавном таласу потпуно уништена, биће изграђени нови стамбени објекти. Радове је обишао градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима. Изградњу кућа обезбедили су Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије и организација ARBEITER-SAMERITER-BUND DEUTCHLAND E.V, уз подршку Европске уније, града Новог Пазара, Штаба за ванредне ситуације и Одељења заванредне ситуације и послове одбране.

Први човек града Нихат Бишевац истакао је да Нови Пазар на жалост у последњих неколико година има доста негативног искуства када је о поплавним таласима на овом подручју реч, али да  помоћ угроженима никада није доведена у питање.

„Вредност радова је 90 000 еура. Започета је изградња три, а у плану је још један објекат и тај део је у процедури. Објекти ће бити опремљени свиме што је неопходно. Желимо  да помогнемо нашим суграђанима који су мимо своје воље и утицаја у изузетно тешкој ситуацији“, казао је Бишевац након обиласка терена.

Град је за ове породице годину дана плаћао смештај, а у медјуврему се указала прилилика да њихов проблем буде трајно решен, и уз несебично залагање свих актера, тако ће и бити. Сами мештани су изузетно срећни и према сопственим речима, не постоји начин да изразе своју захвалност граду, донаторима и свима који су несебично помогли да ова прича добије срећан крај. Признају да је непосредно након прошлогодишњих поплава овако нештоделовало као  немогуће, али су се убрзо уверили да  подршка неће изостати. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA