A- A A+

Црвени полумесец донирао намирнице за грађане

Турски Црвени полумесец поклонио је 500 прехрамбених пакета социјално угроженим грађанима Новог Пазара. Донатор је турски Црвени полумесец који је и прошле године на овај начин обрадовао моге породице. Акција је спроведена са циљем да неким  подродицама олакша припремање оброка у месецу поста.

“Постовани Пазарци ми смо дошли из Анкаре испред Црвеног полумесеца да заједно проведемо пар мубарек дана,  да се друзимо како би ви лакше испостили овај месец. Надамо се да ћемо овакве пројекте наставити убудуће. Желим да се захвалим градоначелнику и његовом тиму који  нам је помогао да реализујемо планирану активност. Честитам свима овај свети месец са жељом да га фино проведете”, рекла је испред турског Црвеног полумјесеца, Ајсегул Генц.

Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац, изразио је захавлност турском Црвеном полумесецу за ову али иза све досадашње помоћи грађанима Новог Пазара. Он је рекао да је помоћ веома значајна за све, поготово у мубарек данима. Координатор ових хуманитарних активности је Град Нови Пазар, а дистрибуција се врши посредством шест локалних хуманитарних организација: Светионика, Отворене руке, фонда Хаџи-Наџија Карабеговић Агушевић, Извиђача Санџака, организације Пут средине и Центра за социјални рад.

” Ми смо позвали све организације и друштва које се баве хуманитарним радом, и они ће поделу извршити према списковима. Желим да се захавлим Црвеном полумесецу из Турске и да најавим да ће бити још оваквих акција”, члан кабинета  градоначелника Новог Пазара, Исмет Плојовић.

Чланови Црвеног полумесеца обишли су све оне који нису били у стању да дођу до “Дома омладине“ гјде је помоћ дистрибуирана, и оне који живе у тешким условима или су болесни. Исто то урадиће и представници шест локалних хуманитарних организација који већ имају спискове породица којима је помоћ најпотребнија.

Извор: rtvnp.rs

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops