A- A A+

На заједничком ифтару преко 2000 грађана

Општина Бајрампаша из Турске у сарадњи са градом Новим Пазаром организовала је у седишту сандзачког региона ифтар за грађане. Караван који путује Балканом под слоганом “Братство не познаје границе” обишао је традиционално и наш град, окупивши на градском шеталишту велики број грађана.  У оквиру заједницког ифтара  уприличен је и адекаватан програмски садржај. Прилику да заједно обедују и друже се, грађани су поздравили, окупивши се у великом броју. Великом ифтару у срцу града присуствовало је преко 2000 Новопазараца.

Присутне је поздравио председник општине Бајрампаша, Атила Ајдинер, рекавши да  докле год економски  јача Турска, јачаће и Нови Пазар, и цео Сандзак.

“Желимо да учврстимо мостове љубави, сарадње и пријатељства. Дијалог међу нама је најбитнији, јер нас повезује много родбинских веза, контакти пословних субјеката и заједничка историја. Много Бошњака живи у Бајрампаши и сви они, као и они који нису Бошњаци, а живе у тој општини, много  воле Сандзак”,  рекао је Ајдинер.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац изразио је захвалност пријатељима из Турске који су дивну идеју спровели у дело.

“Ово је само један од много лепих повода да се сретнемо у великом броју. Хвала вам што сте уз нашу несебичну, братску подршку одлучили да овим ифатром сви заједно из нашег Новог Пазара , из Сандзака ,  као и са подручја Балкана пошаљемо слику пријатељства у овим мубарек данима”, казао је овим поводом Бишевац.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA