A- A A+

Дијагностички центар званично пуштен у рад

Савремено опремљен Дијагностички центар у Новом Пазару, чија је изградња започела у пролеће 2015., а окончана само седам месеци касније, данас је свечано пуштен у рад. Отварању центра присуствовали су потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар здравља Златибор Лончар, делегација Уједињених арапских емирарата на челу са отправником послова Амбасаде УАЕ Ибрахимом Ал Дермаки, те градски званичници предвођени градоначелником Нихатом Бишевцем, представници Здравственог центра као и велики број грађана.  Присутне је најпре поздравио потпредседник Владе Расим Љајић.

„Данас је прилика да на делу разуверимо све неверне томе, скептике који су говорили да је дијагностички центар део маркетинга и да је реализација оваквог пројекта немогућа. Ево, заједно сведочимо овом важном догађају, испуњеном обећању. Од данас, отварамо ново поглавље здравства у Новом Пазару и што је најбоље од свега, није дијагностички центар једини велики пројекат у овој области. Обећали смо и испунили то, а ево сада вам кажем, да ће наш град добити и сасвим нову, савремено опремљену хитну службу и да  ћемо још пуно тога урадити када је реч о функционисању Завода за јавно здравље“, казао је министар Расим Љајић.

Своје утиске поводом отваранаја дијагностичког центра изнео је и министар здравља Златибор Лончар.

„Повод нашег окупљања је и један велики корак напред за систем здравства у Новом Пазару и околини. На медицинским стручњацима и особљу је да се у предстојећем периоду усавршава како би услуге према грађанима биле на нивоу. Капацитет опреме је изузетан а могућности велике“, казао је на отварању министар здравља Златибор Лончар, истакавши да „постоји могућност доласка стручњака из иностранства који ће овдашњим лекарима на пољу усавршавања и стицања искуства у области дијагностике пружити максималну подршку“.

Лончар је истакао да је следећи важан корак ангио сала, али да се подршка здравству у Новом Пазару овим неће престати.

„Овај дијагностички центар је важан и зато што ће прилику да се запосли добити педесет медицинских радника. Хоћемо нову генерацију лекара, младих стручњака од поверења. То је основ квалитетног , адекватног лечења“, рекао је Лончар. 

Грађани овог дела Србије више неће морати да иду на прегледе у Крагујевац и Београд, већ ће на располагању имати најсавременије медицинске уређаје и лабораторије.

Дијагностички центар је изграђен на површини од 1.400 квадратних метара, а у њему ће се наћи најсавременији медицински уређаји, биолошка и микробиолошка лабораторија и дијагнотички апарати, дигитални рендген, те најсавременија магнетна резонанца.

Центар ће, такође, имати мулти слајс скенер, колор доплер дијагностику и дигиталну мамографију какву има само још једна здравствена установа у Србији. Радилози ће, како је раније најављено, ићи на усавршавање како би здравствени центар имао адекватне кадрове за рад на најсавременијим медицинским апаратима најновије генерације.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA