A- A A+

Одржан сајам образовања и професионалне оријентације

Сајам образовања и професионалне оријентације за новопазарске ђаке осмих разреда основних школа одржан је у Дому омладине, а представило се десет средњих школа са територије града. Циљ сајма је да се будући средњошколци информишу о програмима средњих школа и њиховим образовним профилима и смеровима. Сајам традиционално организују град Нови Пазар, Национална служба за запошљавање и Канцеларија за младе.

Окупљеним ђацима честитке поводом завршетка основне школе, упутио је  градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који им је пожелео да упишу жељену средњу школу те да паметно бирају, како би одмах након завршетка школе могли да се запосле и упишу престижне факултете.

Тим Националне службе за запошљавање пружао је информације о дефицитарним занимањима, стању на тржишту рада и саветодавну подршку будућим средњошколцима при избору занимања. Директор Филијале НСЗ Фахрудин Ђекић упутио је позив свим младим људима да свакодневно дођу у Филијалу НСЗ и информишу се о дефицитарним и суфицитарним занимањима.

Канцеларија за младе од ове године основцима пружа посебну врсту подршке, па из те установе позивају све будуће средњошколце да посете њихов сајт где их очекује доста олакшица које ће им значити током полагања завршних испита.

Сајам је намењен основцима завршних разреда и представља прилику да се родитељи и ђаци детаљније упознају са начином рада и програмима гимназија и средњих стручних школа.

Школе су се представиле кроз експерименте, филмове и презентацију достигнућа својих ученика.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops