A- A A+

Делегација Амбасаде Финске у првој званичној посети нашем граду

Амбасада Финске у Србији покровитељ је учешћа новопазарских ученика на манифестацији „У ритму Европе“ за 2017. годину. Овим поводом делегација Амбасаде на челу са амбасадором Перти Иконеном боравила је у првој званичној посети Новом Пазару.

„Знамо да је Финска земља са високим стандардом, једна од  земаља од које можемо учити на свим пољима. Новопазарски ученици надметаће се у оквиру манифестације У ритму Европе у песми и плесу са вршњацима из двадесет општина и градова  Србије. Хвала Амбасади  што подржава њихово учешће на јако занимљивој и изузетно популарној манифестацији, где ће млади креативни људи показати своје умеће“, рекао је поводом посете делегације Амбасаде Финске градоначелник  Нихат Бишевац.

Амбасадор Перти Иконен истакао је задовољство што је у фокусу активности  Амбасаде омладина.

„Част је радити са децом Новог Пазара. Реч је о озбиљној манифестацији, коју снажно подржава Европска унија. Ваш град је богат младима и у том смислу сте веома занимљиви сарадници“, казао је Иконен.

„Србија у ритму Евопе“ је пројекат који већ девет  година подржавају амбасаде земаља Европске уније. финално вече манифестације  биће уживо презентонвано посредством  Радио Телевизије Србије. Деца учесници ће певати на матерњим језицима земаља Европе. Музичко такмичење, највеће ове врсте на континенталном нивоу  има зазадатак да представи земље Европе, Амбасадоре у виду интервјуа, децу коју певају на матерњим језицима европских земаља, њихове градове, иинтервјуе градоначелника и председника општина.

Делегација Амбасаде Финске и организатори манифестације упознали су у Новом Пазару учеснике манифестације “У ритму Европе”. Након тога гости су у друштву градских званичника  обишли с Градску библиотеку “Доситеј Обрадовић” којој су донирали књиге. Онда је у градском парку организована садња дрвећа. Финска је према статистици медју лидерима на листи европских земаља које се озбиљно баве питањем очувања животне средине и развојем еколошке свести. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops