A- A A+

Реконструкција Дома здравља у току

Радови на реконструкцији новопазарског Дома здравља, за које је Влада Норвешке на иницијативу града определила средства су у току.

“Тренутно се изводе радови на реконструкцији кровне излоације, на површини од око 2 500 метара квадратних. Циљ је да решимо дугогодишњи проблем прокишњавања током јесеник и зиме, и  проблем превисоких температура у ординацијама током лета. Са окончањем радова на крову стећи ће се услови за преуређење и самих ординација. Тиме ћемо побољшати услове рада запослених али и пружања услуга пацијентима, корисницима услуга Дома здравља”, рекао је директор ДЗ Нови Пазар, Ервин Ћоровић.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац је, обилазећи радове у Дому здравља истакао да је Краљевина Норвешка за санацију крова издвојила 58 000 еура, а да укупна подршка од Норвежава прелази цифру од пола милиона.

“Кров је био у веома лошем стању. Сем санације крова у Дому здравља, Норвешка је подржала и пројекат санације кровне конструкције школе “Стефан Немања”, казао је Бишевац.

Он је приликом обиласка Дома здравља за ову годину  најавио и  почетак радова на изградњи  Ургентног блока. За овај пројекат , вредан  миллион и две стотине хиљада еура средства је уз град Нови Пазар обезбедио ЕУ Прогрес.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA