A- A A+

“Атлетска звезда“ Амела Терзић

Победници Кроса РТС-а Амели Терзић уручена је специјална плакета Атлетска звезда. Терзићева је овим поводом, баш као и један од оснивача овог кроса Стевана Ковачевића, била гошћа градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца.

Признање Терзићевој је према речима Бишевца и признање читавом њеном тиму а и Новом Пазару који ће у предстојећој атлетској сезони бити важна тачка на мапи србијанског спорта.

“Можемо бити поносни на резултате Атлетског клуба и Амеле Терзић пред којом су, сигуран сам и у будућности сјајни резултати. На велику радост љубитеља краљице спортова, бићемо домаћини Балканског првенства атлетике у јулу ове године. То је сјајна прилика да уживамо у подвизима великих атлетских имена. Надам се да ће наши атлетичари и на овом такмичењу доћи до добрих  резултата и медаља”, казао је Бишевац.

Терзићева је изразила захвалност  оснивачима кроса РТС и граду Новом Пазару који јој помаже у остваривању добрих резултата.

Крос РТС је једно од највећих атлетских такмичења овог типана Старом континенту. Стеван Ковачевић подсетио је Новопазарце да је крос основан 20. априла месеца сада већ давне 1991. године а да је заслуга нашег града у популаризацији манифестације изузетна.

“Нисмо ни слутили да ће крос добити овакве размере. Заслужни су и град Нови Пазар и његови атлетичари, као и један од најугледнијих тренера Рифат Зилкић и у овом тренутку  најперспективније атлетско име Амела Терзић. Она је део овог такмичења годинама уназад и остварује сјајне резултате. Амелино време тек долази И у то сам потпуно сигуран”, рекао је Ковачевић, изразивши дубоку захвалност Новом Пазару који како је рекао има средишње место на страници свих спортских а не само атлетских збивања Србије”.

Први на циљ у мушкој конкуренцији на кросу РТС стигао је Елзан Бибић, такође члан АК Нови Пазар. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA