A- A A+

Прва Велика награда Новог Пазара имаће хуманитарни карактер

Брдски шампионат Србије у аутомобилизму одржаће се за викенд ( 29. и 30. Април)  када ће се најбољи представници овог спорта надметати за  Велику награду Новог Пазара.Ово је на конференцији за медије  најавио градоначелник Нихат Бишевац.

„Догађај заказан за крај овог месеца још једна је велика потврда да је наш град оаза спорта.Иза нас је искуство домаћина у одбојкашком купу, следе трке, а онда ћемо у јулу угостити елиту балканске и европске атлетике. Сјајна промоција спорта и спортског туризма“.

Безбедност у граду ће током трајања такмичења бити подигнута на максималан ниво, а према речима директора трке, Драгослава Петровића, безбедност током такмичења је приоритет.

„ То је зато што се у вашем граду први пут одржава ово такмичење. Молим посматраче и гледаоце трка да поштују обележене зоне и упутства редара, како би смо избегли прекидање трке“, рекао је Петровић.

Председник САКС-а, Станиша Лазарац истакао је да ће због природе стазе трка бити изузетно брза и прецизна. Стаза је  по његовим речима сјајна и испуњава све услове за европско такмичење. Надметање ће се вршити у десетак класа.

Председник АМК Нови Пазар Елмир Хабибовић најављује квалитетно такмичење али као и Петровић  и позива посматраче да се придржавају одређених правила.

“У тркама ће учествовати четрдесетак пријављених возача. Постајемо вађно место на ауто мапи региона и нека све буде у том знаку. Захвалност Есаду Дошљаку, прваку Европе који је допринео да се ауто спорт испромовише на прави начин“ .

Такмичење заказано за суботу почиње од 11 сати, а стаза од Војничких ливада до Ђурђевих ступова  којом ће бити вожена трка  дуга је  2.670 метара, са висинском разликом од 150 метара. Како је раније најављено Велика награда Новог Пазара биће хуманитарног карактера , а нова од котизације  намењен је Милошу Комненовићу,  сину прослављеног аутомобилисте Павла Комненовића.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA